Overtreding Tijdelijk huisverbod (Gezinsdrama Zierikzee)

Een inwoner van Zierikzee mishandelt zijn vrouw en overtreedt een door de burgemeester opgelegd huisverbod. Over de mishandeling en bedreiging is het volgende in het vonnis opgenomen:

‘Op 8 september 2009 komt [slachtoffer 1] naar het politiebureau om te melden dat zij sedert 2000 meermalen door haar man, [verdachte] , met de dood is bedreigd en al die jaren ook door hem meermalen is mishandeld in hun woning te Zierikzee . Aangeefster heeft verklaard dat verdachte haar meermalen heeft gezegd haar neer te zullen steken. Ook heeft hij haar geslagen waar hij haar maar raken kon. Aangeefster was volledig overstuur . Dochter [slachtoffer 2] heeft vaak gezien dat haar vader haar moeder heeft geslagen en gestompt. Zolang zij het zich kan herinneren heeft haar vader haar moeder ook met de dood bedreigd. Zoon [zoon] vindt zijn vader agressief. Zijn vader doet vooral naar zijn moeder niet normaal. Hij heeft zijn vader tegen zijn moeder horen zeggen dat hij haar kop er af zou hakken. [Huisarts], sedert 1999 huisarts van de familie van [verdachte], heeft aangeefster [slachtoffer 1] vaker behandeld voor blauwe plekken en kneuzingen .’

De rechtbank acht mishandeling en overtreding van het tijdelijk huisverbod bewezen en veroordeeld de man tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast krijgt hij een contact- en straatverbod opgelegd, waardoor hij voor één jaar zich niet mag bevinden binnen een straal van vijf kilometer van de woonplaats van de vrouw.

Zie LJN: BL6766.

De man heeft zich niet gehouden aan het contact- en straatverbod. Deze zaak eindigt met de dood van twee kinderen en de man zelf. Zie NRC.