Overlast in en rond koopwoningen: wat voegt de Wet aanpak woonoverlast toe?

Overlast vindt zowel plaats in en rond huur- als koopwoningen. Vooral bij koopwoningen was de aanpak van overlast erg lastig. Met ingang van 1 juli 2017 komt de Wet aanpak woonoverlast van kracht. Met deze wet krijgt de burgemeester een instrument om overlast in huur- én koopwoningen aan te pakken. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heb ik een een animatie ontwikkeld over deze nieuwe wet. Binnen twee minuten geeft deze animatie een goed overzicht van de mogelijkheden.

Meer informatie is te vinden op de uitgebreide site http://www.hetccv-woonoverlast.nl/ die het CCV en Rijksuniversiteit Groningen hebben ontwikkeld. De site bevat veel nieuwe informatie over de Wet aanpak woonoverlast (klik op “koopwoningen“) en ook een interactieve tool waarmee je een casus kan beoordelen.

2 thoughts on “Overlast in en rond koopwoningen: wat voegt de Wet aanpak woonoverlast toe?

 1. Geachte heer Vols, beste Michel,

  Interessante animatie! Helaas is aan de tekst die er boven staat, net iets minder aandacht besteed. De tweede volzin is niet compleet (deze dient waarschijnlijk als volgt te luiden: ‘Vooral bij koopwoningen was de aanpak erg lastig’. Voorts dunkt mij dat de derde volzin zou moeten beginnen met: ‘Met ingang van (1 juli etc.)’.

  Succes met de site!

  Met vriendelijke groet,

  Jojanneke Rosenthal

 2. Beste Jojanneke,

  Dank voor de attente reactie. Daar was inderdaad wat verkeerd gegaan..Inmiddels aangepast.

  Met vriendelijke groet,

  Michel Vols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *